Itálie 2012 – dovolená

Po dlouhém vybírání, rušení a změn jsme zvolili místo dovolené. Po Azorských ostrovech a Francii padl nakonec výběr na Itálii.

Představoval jsme si že poslední týden v září už bude klidnější a u památek bude málo turistů, také počasí že bude chladnější – realita byla jiná.

První den byl přejezd do Itálie. Zájezd začal mírným zpožděním autobusu. Nakonec jsme se zastavili v rakouském servisu na drobnou opravu. Po pár minutách jsem pokračovali dále. Po cestě pršelo a chytli jsme bouřku, z fotografií moc nebylo. Když jsme dorazili na místo, vzali jsme fotoaparát a zkusili noční focení. Ještě jsme netušili že je to jediné noční focení co podnikneme.

Druhý den jsme navštívili Benátky které ve mě zanechali rozporuplné dojmy. Na jednu stranu mě zaujalo město jako takové ale množství turistů a neskutečné horko tento dojem poněkud kazilo.

Třetí den nás autobus zavezl do Urbina kde jsme prošli město. Zaujalo mne že skoro všechny budovy i hradby města byly z cihel. Další zastávkou bylo San Marino.

Čtvrtý den nás čekala návštěva Florencie a Pisy – šikmá věž mne hodně zaujala.

Pátý a šestý den byl vyhrazen pro návštěvu Říma a Vatikánu. Jako každý den jsme se skupinou dojeli na první místo prohlídky a pak jsme šli podle sebe. Snažili jsme se vyhnout nejrušnějším místům a vyhledávali jsme úzké uličky a různá zákoutí.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.